Sista nattjänsten och arbetsdagen på Great Tower

Så då har sista arbetsdagen kommit, och självklart har jag nattjänst denna natt innan sista arbetsdagen.

Senaste veckan har vart rätt chill, med bra väder, idag slog dog till hårt med solsken såpass att paddlarna blev lite röda ute på vattnet.

I tisdags hade vi en Leaving Do kombo med födelsedagsfirande.
Steak Night i Kendal med god öl och i stort sett alla på GT, bord bokat för 22 pers :o

Efter en ordentlig middag så fortsatte vi socialisera oss, och vi mentalt ungdomliga prövade ett gäng Sourz shots, inget att rekommendera. Hemsk smak.

I onsdags så åkte vi återigen till Kendal efter jobbet. Andra gången detta året (första i tisdags) som alla i huset åker ut på lite teamaktivitet :o
Kors i taket som man säger.
Vi åkte till Kendal Walls, klättercenter.
Vi lärde australiensarna använda andra belay devices än Gri-Gri, jag körde ett par lead climbs (lvl 4 o 5) och belaya sedan toprep på dessa.
Helt klart härlig kväll.

Imorgon kväll är det grillkväll, och på måndag kommer jag hem.
Bokade om tågbiljetterna då jag glömde ta hänsyn till tidszonerna under bokningen, yay, så nu bör jag, ta i trä, hinna till flyget.

Vilket avslutar en era...
Behöver komma fram till vad jag ska göra med denna bloggen. Arkivera och köra nytt kapitel med fortsatt scouttema kanske?

Ses hemma!

En vecka tills jag reser hem

Nu är det en vecka kvar i England innan jag äntligen tyvärr kommer åka hem till Sverige och Alingsås igen.
Det har minst sagt varit ett händelserikt år utomlands, 331 dagar tror jag att det blev totalt, så inte riktigt ett helt år men nära nog känns det som.

Sista veckorna här har fortsatt haft otroligt väder, lagom mycket slit på centret och en del roligheter utanför jobbet också.

På tisdag så är det Leaving Do (Avskedsfest) för mig och Keirsten samt födelsedagsfirande för Amanda.
Planen är att åka till en lokal pub för Steaknight och festa loss lite, lär väl bli sista ordentliga personalfesten innan sommarsäsongen kickar igång ordentligt.

På torsdag är min sista dag på Leonard Cheshire Disability Centre, ska presentera vad scouting är och även berätta om min tid utomlands. Lär väl bli lite arbete där med gissar jag. Knyta ihop säcken så att säga.

Sen väntar en helg med bushcraft, highropes och annat smått o gott, innan det är dags att flyga hem på måndag.

Efter provpackningen så visa det sig att jag kommer hem med över 10 kg mer packning än vad jag lämnade sverige med. Och detta efter att jag gjort mig kvitt större delen av garderoben.
Vissa grejer, som klätterutrustningen, ökar ju vikten förståeligt, men var de andra 5+ kilona kom ifrån är lite av en gåta då jag kom in i landet med 30kg.

Kommer definitivt återvända, kommer definitivt skaffa mig en mer äventyrlig livsstil, och kommer så snart jag har pengar igen, tågluffa i Europa ännu en gång.

Ska bli skönt å komma hem. Men inget tjaffs om borta bra hemma bäst, får se hur det känns hemma först.

NetworkGathering och Födelsedag!

Så från att vara ganska lagom tempo och rutin hände det äntligen lite saker.

Varje påsk så kör scoutdistriktet här en Network Gathering. Networkers är motsvarigheten till roverscouter, alltså åldern 18-25, och varje år kommer ca 500 av dem till Great Tower SAC.

De hyr i stort sett allt som går att hyra i Camp Centre, byggnader, faciliteter och lägerplatser.
De sätter upp egen bar och scen samt catering. De hyr in DJ's varje kväll samt liveband.
Det hela är i stort sett en stor fest.
Schemat börjar med "Recoveryposition" till lunch.
Därefter finns aktiviteter i form a highropes, hillwalks, ansiktsmålning, spa och mycket annat.
På kvällen börjar Happy-Hour vid 18:30, och sen är det fullt ös på golvet till midnatt då baren och scenen stänger.

För oss instruktörer innebär det en väldigt slapp helg och grymma after-works.

Om man vill åka till england för en weekend och känner att london inte är rätt grej, pröva detta.
Utforska lake-district på dagen och festa loss på kvällen.

En av de stora aktiviteterna är The Silly Games, översatt blir det De Galna Spelen.
I före detta Älvsborgs Södra körde vi för några år sedan ett årligt Tired, Wet And Dirty. Silly Games tar det snäppet längre.
Normalt sett så slängs kläderna man hade direkt efter eventet, för några år sedan var det sanning, idag så krävs det bara 3 tvättar med extra tvättmedel, förtvätt och skölj för att få tillbaks dem till brukbart skick.

Du ställer upp med en patrull, och går sen igenom en serie utmaningar.
Ett urval av dess är Mountain Rescue, Operation, Ambulans, Likidentifikation med mera. Alla med sin egna twist.

Mountain Rescue, är en hinderbana över och igenom ett träsk. Alltså simma i midjedjup gjyttja, bokstavligt, för att rädda två mänskliga dockor som man sen tar med sig hela vägen tillbaks. Att dra upp en patrullkamrat ur gjyttja är inte så lätt som man tror när man själv just simmat i det.

Operation, som brädspelet fast lite annorlunda.
Mänsklig storlek, organ från djur, och en grill-tång.
Den som håller tången måste lyftas och hållas i luften av sina kamrater för att kunna få operera. Återigen, gjyttja gör detta lite mer utmanande.

Likidentifieringen gick ut på att ta ur skelettbitar (riktigt skelett (djur)) från en stor säck fylld med gelé.

Ambulans var i stort sett sätta på sig två bandage, slå sig ner på en planka mellan två cykeldjul med en stång som en patrullkamrat sen drar iväg med.

Detta, och många andra lekar var del av spelen.
Avslutningsvis leds man igenom en enorm improviserad dusch.
En högtrycksslang med hål i som man går under, innan man släpps in i de vanliga duscharna efter att ha dumpat valfri (anständig) mängd kläder.

Allt som allt var detta en väldigt rolig eftermiddag.

Nog om detta.
I måndags fyllde jag år, 21 (känns lika gammalt som 20).
Spenderade dagen i Manchester tillsammans med Ellie.
Det var en väldigt bra dag.
Brunch på ett ganska posch café med beryktade tårtor. Både nota och mat höll hög standard.
Vi gick sedan vidare till Bio och såg Noah. En ganska djup film. Och Emma Watson gör inte filmen värd att se. Även om filmen helt klart var sevärd! Dock var den bibliska historien lite hollywoodisierad möjligtvis.

Vi tog sedan en spårvagn (första gången på spårvagn för Ellie) till Manchester Park. Olyckligtvis var inte detta en park. Det tog oss snarare till Greater Manchester Northern Police Department huvudkvarter.

Åter inne i stadskärnan åt vi på Taco Bell i Arnsdale Shopping Centre, och efter middagen gick på jakt efter en födelsedagspresent till mig. Vet inte om jag ska skratta eller gråta nör jag hittade det jag ville ha på Clas Ohlson. Jag kommer göra antagandet att Clas Ohlson helt enkelt är en grymt bra butik.

Vi tog farväl på kvällen och sa på återseende. När nu det blir är ju frågan.

Sist men inte minst.
I tisdags körde jag två vändor till akuten i Barrow. En på morgonen för ett återbesök gällande tredje klassens brännskador, och en på eftermiddagen (som tog hela kvällen) för ett skärsår.

Så istället för att kunna vägen till exenpelvis ett klättercenter eller liknande, kommer jag hem med vetskap om hur jag kör till sjukhuset i Salzburg, Kendal och Barrow. Härligt!