Syrran hälsade på och nya gappies har kommit

Länge sedan jag uppdaterade nu. Trots att det hänt en hel del.

Som sagt, syrran har hälsat på. Hon var här i åtta dagar och vi hittade på en hel del.

Dagarna kommer jag inte riktigt ihåg i vilken ordning de skedde... Kommer däremot ihåg vad vi gjorde!

Fredag (dag ett, ganska säker på detta) åkte vi in till Bowness, lite shopping/stadsvandring, fikade i Windermere och gjorde avslut med middag och bio. Såg The Monuments Men, bra film.

Lördag så åkte vi in till Kendal Walls, ett klättercenter i närheten där vi spendera dagen. Körde både topprep och ledklättring. Första gången jag fick pröva min utrustning som jag köpte i julas, och den funka bra, väldigt nöjd!
Vi körde även bouldering.

Helgen ägnades åt lite jobb. Mest staketmålning.
Med en lätt uttråkad syster fick jag tillstån.d att köra lite highropes.
Blev trädklättring, vilket efter gårdagens klättring visa sig vara lättare sagt än gjort. Med tanke på allt gnäll så vare skönt att kollegerna inte förstod svenska. Men envishet och mycket vilja så klättra hon hela vägen.
Leap Of Faith var mindre kraft men mer psyk. Att hoppa rakt ut från en plattform o bli fångad av ett rep är en sak. Att försöka fånga en trapets 2m bort är en helt annan. Konstigt hur vår hjärna fungerar ibland.

På måndagen lyckades jag få iväg bea på en caving session. Kom tillbaks sen eftermiddag lite mörbultad och öm. Jag själv arbetade glatt.

Tisdagen så gjorde vi lite mer sitework. Inte målning (regn) så blev en del annat som behövde fixas.
Efter tre-kaffet så fick vi återigen köra lite highropes.
Jag och Jamie tog Bea och Reese (en kille som praoa den veckan) till cratestack där de båda fick pröva five point be-lay och cratestack. Har för mig syrran vann.
Jag tog sen med dem till Leap Of Faith där vi lyckades få ut en rätt bra längd.

Onsdag så tog vi tag i en hillwalk, planerade ca 2,5 mil och totalt 3000m stigning med högsta punkt på runt 1000m.
Tyvärr blev detta en kort vandring. Tog oss med bra tempo upp till ca 400m och sen kom dimma o duggregn. En väldigt olovlig väderrapport sa att det skulme vara så hela dagen med kanske lite lättande under lunch. Vi vandra tillbaks.

Eftermiddagen åkte vi istället med Burford och Amanda till akvariet. Lite som universeum men i mycket mindre skala. Vi tog ett foto på oss med greenscreen bakom. Fotot blev minst sagt komiskt...

Torsdag åkte vi in till Manchester. Efter att ha mött upp Ellie så blev det först planlös vandring till shoppingcentret. Efter lunch så tog vi efter lite planlös buss sightseeing en buss till muséet, som förvrigt ligger direkt anslutet till universitetet och campus. Muséet hade gratis entré och hade både intressanta mindre intressanta blandat med helt oförståeliga utställningar.

Vi tog oss tillbaka till stadskärnan och hittade en fin fontän. Eller mer vattenskådespel. Med ett rutnät av flera fontäner som varierade höjd tillsammans med förändrad ljussättning i vattnet så var det väldigt fint skådespel i kvällningen.

Vi åt middag på KFC, med en hel del mat kvar så bestämde flickorna att vi skulle ge maten till hemlösa. Sagt och gjort.
Efter denna goda gjärning så tog vi oss till en av Cotswold Outdoors butiker. Träffade där en svenska som arbetade där.
Jag införskaffade mite quickdraws för klättring och konstaterade igen att klättring är en dyr sport.
Vi kollade även på sele till Bea men blev inget inköp denna gången. Tidigare butiker och äventyr hade stramat den öppningen så att säga.

Resan hem var i helt annat håg. En tio minuter sen avgång från manchester gjorde att vi missa två anslutningar (som båda var sista för kvällen). Så 75min väntan i Lancaster på skjuts och hemkomst vid midnatt. Inte helt planerat...

Tog avsked följande morgon och Bea fortsatte sin resa till Bristol innan hemfärd på söndagen.

En veckas sitework... Sen tog lugnet slut igen. Tre gappies från Australien var nu kommit hit för att volontärarbeta här till i höst.
(Gappies är slang och kommer från uttrycket Gap Year, sabbats år på svenska.)
Ska bli roligt och se hur de är. Förra gänget var helt klart speciellt...

Add comment


Security code
Refresh

Comments   

 
0 #1 Moa 2014-04-02 21:19
Låter som att du fortfarande trivs:)
Inte ens lite längtan tillbax till Sverige?

Avundsjuk på dig!
Kramar
Quote